Haricot verts in sesam misopasta

haricot verts in sesam misopasta
Hoe meer ik me in Japanse miso ben gaan verdiepen des te meer ik erachter kom, hoe veelzijdig dit ingrediënt is. Ik heb in dit recept shiro miso en een aantal andere Japanse ingrediënten tot een pasta gemalen en gemengd door de geblancheerde haricot verts. Als bijgerecht zeker een ‘crowd pleaser’ en staat in een mum van tijd als een origineel ‘crea bea’ bijgerecht op tafel. Enjoy!

haricot verts in sesam misopasta

Haricot verts in een sesam misopasta
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten
300 gram haricot verts
ruim water
snufje zout
9 eetlepels witte sesamzaadjes
2 theelepels suiker
2 eetlepels shiro miso
2 eetlepels mirin
2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze
Breng water aan de kook in een steelpan met een snufje zout. Verwijder de uiteinden van de haricot verts en blancheer ze circa 5 minuten in het kokend water. Giet ze af in een vergiet en spoel ze onder stromend koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken, dep goed droog met keukenpapier en zet opzij.

Rooster de sesamzaadjes in een pan met een dikke bodem tot ze goudgeel zijn. Vijzel daarna 8 eetlepels sesamzaadjes superfijn en hou 1 eetlepel achter voor de garnering. Voeg dan de suiker, shiro miso, mirin en zonnebloemolie toe in de vijzel en meng het geheel vervolgens tot een dikke pasta.

Doe nu de haricot verts en de gemalen pasta in een ruime kom en hussel goed door.

Serveer deze haricot verts als bijgerecht op een bord en garneer met de achtergehouden sesamzaadjes.

2 Responses so far.

  1. Renzo zegt:

    Och ja, die miso.
    Simpel maar lekker gerechtje. Al vond ik voor ’n bijgerecht de sesam iets te overheersend. Iets sesam en de geweldige smaak van miso is voor mij dan voldoende.
    Als licht hoofdgerecht kan al die sesam prima. Lekker met een kom dampende rijst.

  2. Ik heb genoten van het lezen.

Laat een reactie achter bij Anoniem Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *