Club sandwich met edamame spread en gegrilde miso kip

club sandwich met edamame spread en gegrilde miso kip
Dit is een club sandwich die ik heb gecreëerd met Japanse ingrediënten. Wil je eens een keer een club sandwich eten, maar dan anders, maak dan deze! Het is een kwestie van doen, de smaken gaan goed samen en het is een rijkelijk belegde homemade sandwich. Met deze sandwich leg je gegarandeerd een goede bodem gedurende een lunch. Enjoy!

club sandwich met edamame spread en gegrilde miso kip

Club sandwich met edamame spread en gegrilde miso kip
Totale bereiding: 45 minuten
2 personen

Ingrediënten kip
400 gram kippendijfilet
1 limoen
1 eetlepel sojasaus dark
1 eetlepel sojasaus light
1 eetlepel shiro miso
1 eetlepel sake
3 theelepels suiker
2 theelepels sambal badjak
1 eetlepel zonnebloemolie

Ingrediënten edamame spread
250 gram jonge sojabonen zonder peulen (edamame)
ruim water
1 avocado
handjevol korianderblaadjes
handjevol basilicumblaadjes
1 rode lombok peper
2 teentjes knoflook
scheutje water
zout naar smaak
2 theelepels gemalen komijn
½ limoen

Ingrediënten overig
1 ongesneden brood naar keuze
2 vleestomaten
kewpie mayonaise

Ingrediënten garnering
wat rucola
wat kleine tomaatjes
wat augurkjes
Japanse rijstcrackers of koekjes

Bereidingswijze
Doe de kip in een vergiet, pers het sap van een limoen eroverheen en was de kip onder stromend lauw water. Laat vervolgens goed uitlekken. Doe het in een schaal en voeg sojasaus dark, sojasaus light, shiro miso, sake, suiker, sambal badjak en zonnebloemolie toe. Meng het geheel goed en zet weg.

Breng in een steelpan ruim water aan de kook en blancheer de edamame circa 5 minuten. Giet de edamame na 5 minuten in een vergiet, spoel onder stromend koud water en zet weg.

Schil en ontpit intussen de avocado en hak in kleine stukjes. Hak ook de korianderblaadjes, basilicum blaadjes, rode lombok peper en teentjes knoflook grof. Doe nu de edamame, avocado, korianderblaadjes, basilicum blaadjes, rode lombok pepers en teentjes knoflook in een staafmixer met een scheutje water, mix tot een egale pasta en schep af in een ruime kom. Breng verder op smaak met zout naar smaak, gemalen komijn en het sap van een 1/2 limoen. Mix alles goed en zet opzij.

Laat een grillpan goed heet worden. Leg de kip in de grillpan en grill circa 5 tot 6 minuten per kant op een middelhoog vuur goudbruin. Leg ze na het grillen op een snijplank, snijd vervolgens in mooie schuine plakken en zet opzij.

Snijd het brood in 6 mooie plakken en rooster deze goudbruin in de oven/in een pan of broodrooster.

Was de vleestomaten, dep droog en snijd in ronde plakken. Leg zowel de plakjes brood en tomaten klaar. Leg ook alvast de kewpie mayonaise klaar.

Nu kan het opbouwen van je club sandwich beginnen. Uiteraard kun je de sandwich opbouwen zoals je dat zelf wenst, maar licht nu alleen toe, hoe ik het heb gedaan. Leg 1 plakje brood op je werkblad en smeer dit royaal met kewpie mayonaise. Leg er vervolgens vier plakjes tomaat op, smeer op de plakjes tomaten de edamame spread en bedek met een plakje brood. Smeer het net geplaatste plakje brood wederom met kewpie mayonaise en doe er wederom wat edamame spread op. Garneer daarna wat rucola op het geheel en leg op de rucola de in plakjes gesneden kip. Sluit het geheel af met een laatste boterham en rijg aan een lang satéstokje twee tomaatjes. Prik dit stokje met tomaatjes en al in de sandwich ter versteviging. Ga op deze wijze verder met de andere sandwich.

Serveer de sandwiches liefs separaat op een houten plankje, geef er eventueel wat augurkjes en wat Japanse rijstcrackers of koekjes bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *