Kasoori methi kikkererwten

kasoori methi kikkererwten
Deze kasoori methi (gedroogde fenegriek bladeren) kikkererwten kun je als tapas of als appetizer serveren als je gasten zou willen voorzien van iets kleins, voordat ze aan een voorgerecht beginnen. Maar, je kan het ook eten met naanbrood of beleggen op een roti als een vegetarische maaltijd. In mijn recept heb ik gebruik gemaakt van ingeblikte kikkererwten en je zal gegarandeerd verrast zijn door de simpele bereidingswijze en de smaak van dit gerechtje. Het is een kwestie van minimale inspanning en maximale smaak. Laat het je smaken!

kasoori methi kikkererwten

Kasoori methi kikkererwten
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten
2 blikjes (per blik 400 gram)
6 eetlepels zonnebloemolie
2 middelgrote uien
4 cocktail tomaten
5 teentjes knoflook
Madam Jeanette peper naar smaak
3 kleine groentebouillonblokjes/kippenbouillonblokjes/zout naar smaak
1 volle eetlepel kant-en-klare Ras el hanout
sap van ½ limoen
2 eetlepels gedroogde fenegriek bladeren (kasoori methi)

Bereidingswijze
Maak de blikjes kikkererwten open, giet in een vergiet, spoel onder stromend water en laat goed uitlekken.

Snipper de ui heel fijn en snijd de cocktailtomaten in blokjes. Stamp de knoflookteentjes en Madam Jeanette peper tot een fijne pasta in een vijzel.

Verhit de olie in een ruime pan. Fruit de ui, de knoflook, Madam Jeanette peper en kippenbouillonblokje op middelhoog vuur tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg de Ras el Hanout toe en bak kort aan. Doe daarna de tomatenblokjes erbij en bak het geheel 30 seconden tot 1 minuut. Giet nu de kikkererwten erbij en bak het geheel ook 30 seconden tot 1 minuut. Doe de deksel op de pan en laat circa 15-20 minuten pruttelen op een laag pitje.

Na 15-20 minuten, neem je de deksel van de pan af en zet het vuur hoog. Voeg het limoensap en de kasoori methi toe en bak het geheel nog circa 2 minuten onder voortdurend scheppen.

Serveer wam, liefs in kleine kommetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *