Pimientos de padrón

pimientos de padron, pimientos de padrón
Pimientos de Padrón zijn kleine Spaanse groene milde pepers die in Spanje veel wordt geserveerd als een tapa. Ze zijn zeer eenvoudig te maken en zijn qua smaak mild met een bittere ondertoon. Het is mogelijk dat die bittere ondertoon niet bij een ieder in de smaak valt. Serveer daarom pimientos de padrón met meerdere tapas, zodat het bittertje van deze pepers in combinatie met andere tapas in balans blijft. Ik hou wel van een bittertje en vind deze pepers een ontiegelijk smakelijk hapje! Helaas kan je ze nog niet overal krijgen. Online kun je ze wel krijgen en heel soms kom je ze wel tegen op markten. Online kun je bijvoorbeeld de webshop van de site www.westlandpeppers.com checken. Kortom, als je ze ooit tegenkomt zowel online als face 2 face, dan ligt er alvast een recept voor je klaar op tokotheek! Het recept op tokotheek is de meest gangbare manier om deze pepers klaar te maken en verder heb ik een klein beetje knoflook toegevoegd voor wat meer smaak en diepte. Check het recept!

pimientos de padron, pimientos de padrón

Pimientos de Padrón
Totale bereiding: 10 minuten
4 personen

Ingrediënten
500 gram pimientos de padrón
2 teentjes knoflook
8 eetlepels olijfolie
zout naar smaak

Bereidingswijze
Was de pimientos de padrón en dep ze goed droog met keukenpapier. Snipper vervolgens het teentje knoflook zeer fijn en zet apart.

Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg de pimientos de padrón toe en bak ze een circa 5 tot 7 minuten onder voortdurend omscheppen op middelhoog vuur. Tijdens het bakken krijgen de pepers rondom blaren. Indien, de pepers rondom zwart blakeren en verschrompelen dan zijn ze klaar.

Haal de pepers uit de pan en zet weg op een schaal of bord. Zet de pan weer op het vuur en fruit in de overgebleven olie de fijngesnipperde knoflook tot deze heerlijk gaat ruiken. Giet de gefruite knoflook met olie en al over de pepers. Meng het geheel goed door.

Bestrooi tenslotte met zout naar smaak, meng nog een keer goed door en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *