Miso soep met courgette en kippendijen

miso soep met courgette en kippendijen
Deze soep is geen rocket science, heb je in een ½ uur in elkaar geflanst en de smaken zijn prima in balans. Met dit recept kreeg mijn pakje shiro miso die al een tijdje in de koelkast lag, een bestemming en hoefde het niet in de prullenbak te belanden. Enjoy!

miso soep met courgette en kippendijen

Miso soep met courgette en kippendijen
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten bouillon
1 ½ liter water of kippenbouillon
1 gele courgette, een groene mag ook
4 middelgrote aardappelen
1 grote ui
4 teentjes knoflook

Ingrediënten saus
3 ½ eetlepel shiro miso
4 eetlepels sake
2 eetlepels mirin
3 eetlepels sojasaus kikkoman less salt
3 theelepels gochujang
4 theelepels suiker

Ingrediënten kippendijen
1 kleine ui
4 stuks kippendijen
1 citroen
4 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze
Breng het water of bouillon aan de kook.

Snijd de courgette in hapklare stukken. Schil de aardappelen en snijd deze en de ui in grove stukken. Hak vervolgens de knoflook fijn. Zet alles opzij.

Zodra het water begint te koken, voeg dan de courgette, aardappelen, ui en knoflook toe in het kokend water. Zet de deksel op de pan en laat het geheel circa 25 minuten sudderen op redelijk middelhoog vuur tot de courgette en aardappelen zacht zijn. Houd dit warm op een laag vuurtje.

Maak intussen de saus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet opzij.

Snijd de kleine ui fijn. Was de kippendijen met het sap van 1 citroen, laat uitlekken in een vergiet en snijd dan de kippendijen in hapklare stukken. Zet zowel ui als kippendijen opzij.

Verhit de olie in een wok en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg daarna de kippendijen toe en roerbak circa 7-10 minuten tot de kip gaar is ook op middelhoog vuur. Giet de saus erbij en roerbak het geheel nog 30 seconden tot 1 minuut. Schenk de kip met saus en al in de soep, roer alles en de soep is klaar.

Verdeel de soep over 4 middelgrote soepkommen en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *