Shakshuka kasoori methi

shakshuka
Shakshuka is een eenpansgerecht waarin eieren gepocheerd worden in een hartige saus op basis van tomaten, knoflook, uien, peper en specerijen. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en je kunt het eten tijdens de lunch of als avondmaal. Shakshuka kun je op zoveel verschillende manieren bereiden. Ik heb de mijne een ‘Indian touch’ gegeven door er kasoori methi (gedroogde fenegriekbladeren) aan toe te voegen. Serveer het met stokbrood of Turks brood. Het is lekker en gezond en staat binnen een klein half uurtje op tafel. Geniet ervan!

shakshuka

Shakshuka kasoori methi
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten
1 duimgoot stukje gember
6 teentjes knoflook
2 middelgrote uien
¼ Madam Jeanette peper (voor meer pit een ½ Madam Jeanette)
7 middelgrote tomaten
8 eetlepels zonnebloemolie
1 ½ eetlepel garam masala
80 ml water
zout naar smaak
4 eieren
3 theelepels kasoori methi (gedroogde fenegriekbalderen)

Bereidingswijze
Schil de gember en snijd deze, de knoflook, de uien en de Madam Jeanette peper fijn. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes.

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de gember, knoflook, uien en Madam Jeanette peper tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg daarna de garam masala toe en fruit circa 30 seconden mee. Giet nu het water toe en zout naar smaak. Roer het geheel, maak kuiltjes met een lepel op vier plekken in de massa en breek in elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 5 tot 6 minuten sudderen.

Na 5 tot 6 minuten zullen de eieren gestold zijn en bestrooi met kasoori methi.

Zet de pan middel op tafel, serveer warm met stokbrood of Turks brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *