Thaise beef salade met gefrituurde wontonreepjes

Thaise beef salade met gefrituurde wontonreepjes
Do I have to say more. Jeetje, wat een salade! Het heeft textuur, proteïne, gelaagdheid en de knapperigheid van de wontonreepjes en de combinatie van zoet, zuur, pittig en zout van de dressing maken deze salade helemaal af. Ga het maken en je zal het vanzelf merken hoe smakelijk het is. Ideaal voor in de zomer. Eet ze!

Thaise beef salade met gefrituurde wontonreepjes

Thaise beef salade met gefrituurde wontonreepjes
Totale bereiding: 45 minuten
4 personen

Ingrediënten ribeye
400 gram ribeye
zout en zwarte peper naar smaak
sojasaus light naar smaak
scheutje zonnebloemolie

Ingrediënten wontonvellen
1 pakje wontonvellen
ruim zonnebloemolie
zout naar smaak
chilipoeder naar smaak
komijnpoeder naar smaak

Ingrediënten dressing
geraspte schil van 1 limoen
2 teentjes knoflook
4 eetlepels suiker
2 rode rawit pepers
sap van 1 ½ limoen en nog 1 eetlepel
4 ½ eetlepel vissaus

Ingrediënten salade
2 kleine kropjes Romeinse sla
10 stuks rode radijsjes
1 komkommer
1 winterpeen
4 stuks lente-uitjes
2 stuks Thaise sjalotjes
10 stuks snoeptomaatjes
handvol korianderblaadjes
handvol muntblaadjes

Ingrediënten garnering
gefrituurde wontonreepjes

Bereidingswijze
Ontdooi de wontonvellen en snijd hierna in reepjes. Verhit ruim olie in een ruime pan en frituur de reepjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en voeg naar eigen smaak zout, chilipoeder en komijnpoeder toe. Hussel het geheel en zet weg.

Marineer de ribeye met zout, zwarte peper, sojasaus light naar eigen smaak en een scheutje olie. Laat circa 20 minuten marineren.

Laat een grillpan goed heet worden en grill de beef zoals jij het prefereert namelijk rare, medium rare of well-done. Wikkel in aluminiumfolie, leg op een bord en laat circa 10 minuten rusten.

Ga met de dressing aan de slag. Stamp in een vijzel de geraspte schil van de limoen, de teentjes knoflook, de suiker en de rode rawit pepers grofjes. Doe dit alles in een kommetje en voeg het limoensap en de vissaus toe. Meng de dressing en zet apart.

Chop de Romeinse sla in grove stukken en slice de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, schraap met een theelepeltje de zaadlijsten eruit en snijd diagonaal in plakjes. Schil de winterpeen en snijd met een dunschiller in fijne, lange plakjes. Hak de lente-uitjes in ringetjes en snijd de sjalotten in halve ringen. Halveer de tomaten en pluk een handvol koriander- en muntblaadjes. Haal de ribeye uit de folie en snijd tegen het draad aan in mooie reepjes. Doe het geheel in een grote mengkom en hussel met de dressing.

Verdeel de salade over 4 borden en garneer pas aan het eind met de gefrituurde wontonreepjes. Garneer met nog wat extra koriander- en muntblaadjes en serveer.

Tip: je kan deze salade ook garneren met geroosterde pinda’s. Echter, met wontonreepjes vind ik het geiniger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *