Cha que salade met een Aziatische dressing

cha que salade met een Aziatische dressing
Cha que is een Vietnamese worst/paté die flink op smaak is gebracht met kaneel en doet het perfect in een salade. Deze cha que salade is lekker licht, crunchy en chewy en de Aziatische zoet-zure-pittige-umami dressing maakt het geheel helemaal af. Alle ingrediënten bij elkaar is een ware symfonie aan smaken. Heerlijk om bijvoorbeeld in de zomer mee te nemen naar een picknick, hou wel de dressing apart en drizzle over de salade tijdens de picknick. Eet smakelijk!

cha que salade met een Aziatische dressing

Cha que salade met een Aziatische dressing
Totale bereiding: ½ uur, exclusief de tijd om de lente-uitjes op te laten krullen
4 tot 6 personen

Ingrediënten salade
1 pakje cha que
3 lente-uitjes
1 komkommer
2 winterpenen
4 handenvol taugé

Ingrediënten dressing
1 rode lombok peper
¼ Scotch Bonnet peper
2 teentjes knoflook
100 ml water
75 gram suiker
50 ml vissaus
sap van ¾ citroen

Ingrediënten garnering
2 stuks rode lombok pepers
optioneel naar smaak: de verse drie-eenheid, koriander, munt en Thaise basilicum.

Bereidingswijze
Ontdooi de cha que en snijd daarna in lange reepjes.

Snijd de lente-uitjes in julienne en zet een half uur weg in een bak met ijs-en-ijskoud water. Na een half uur gaan de lente-uitjes opkrullen.

Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Was en schil de winterpenen en snijd zowel de komkommer als de winterpenen in julienne. Spoel de taugé in een vergiet en laat goed uitlekken.

Pak een ruime salade schaal en hussel cha que, lente-uitjes, komkommer, winterpenen en taugé door elkaar.

Maak de dressing, zie hiervoor de bovenstaande ingrediëntenlijst. Snijd de rode lombok peper, Scotch Bonnet peper en knoflook zeer fijn. Meng lombok peper, Scotch Bonnet peper en knoflook met het water, de suiker, de vissaus en het citroensap. Roer alles goed en zet apart.

Snijd voor de garnering de lombok pepers zeer fijn of in dunne reepjes.

Verdeel de salade over 4 mooie schaaltjes en garneer met de zeer fijngesneden of in dunne reepjes gesneden peper. Doe er optioneel naar smaak de verse drie-eenheid bij.

Besprenkel tot slot per schaal royaal de dressing eroverheen en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *