Noedels met gehakt en Chinese ingemaakte groente

noedels met gehakt en Chinese ingemaakte groente
Dit noedelgerecht bestaat uit een gelaagdheid van smaken en is een bijzondere manier van noedels eten. Alles wordt gemengd tijdens het eten en hierna is het slurpen geblazen. Indien, je alle toko ingrediënten in huis hebt, is het uiteraard ‘super easy’ om het in elkaar te zetten. Ook is het een ideaal gerecht op dagen dat je geen idee hebt wat te gaan koken. Maak dan deze noedels! Het is comfort food, hartverwarmend en eten waar je blij van wordt.

noedels met gehakt en Chinese ingemaakte groente

Noedels met gehakt en Chinese ingemaakte groente
Totale bereiding: 35-40 minuten
4 personen

Ingrediënten saus
8 eetlepels Chiu Chow Chilli Oil met wat bezinksel
2 theelepels Chinkiang azijn
2 theelepels suiker
4 theelepels sesamolie
2 pakjes preserved vegetable with black fungus

Ingrediënten gehakt
400 gram half om half gehakt
duimgroot stukje gember
4 teentjes knoflook
1 grote ui
2 stronkjes Shanghai paksoi
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel sojasaus dark
1 eetlepel sojasaus kikkoman less salt
1 eetlepel doubanjiang gefermenteerd of 1 eetlepel Sichuan Toban Chilli Sauce
1 eetlepel doubanjiang ongefermenteerd of 1 eetlepel Chilli Bean Sauce (Toban Djan)
1 theelepel gemalen witte peper
4 eetlepels Chia Fan Rice Chiew of Shaoxing Hua Diao Chiew

Ingrediënten noedels
400 gram spaghetti
2 ½ liter water
160 ml spaghetti vocht

Ingrediënten garnering
2 lente-uitjes
4 eetlepels geroosterde pinda’s

Bereidingswijze
Leg 4 Chinese middelgrote kommen klaar en plaats in elke kom 2 eetlepels chiliolie met wat bezinksel, ½ theelepel chinkiang azijn, ½ theelepel suiker, 1 theelepel sesamolie en 20 gram Yuquan preserved vegetable with black fungus.

Breng eerst in een ruime pan het water aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar in circa 8-10 minuten.

Snijd de lente-uitjes in ringetjes en rooster de pinda’s. Hak de pinda’s fijn en zet zowel de lente-uitjes als de pinda’s opzij voor de garnering.

Schil de gember en snipper deze, de knoflook en de ui heel fijn.

Was de Shanghai paksoi en snijd de kontjes eraf. Snijd deze vervolgens in grove stukken en zet het heel even opzij.

Verhit olie in een wok of ruime pan en fruit de gember, knoflook en ui tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg daarna het gehakt, sojasaus dark, sojasaus kikkoman less salt, doubanjiang gefermenteerd of Sichuan Toban Chilli Sauce, doubanjiang ongefermenteerd of Chilli Bean Sauce (Toban Djan), witte peper en Chia Fan Rice Chiew of Shaoxing Hua Diao Chiew toe. Bak het geheel circa 2 minuten op middelhoog vuur. Doe nu de Shanghai paksoi erbij en bak ook circa 2 minuten op middelhoog vuur. Hou dit beleg warm, bijvoorbeeld door het vuur op een laag pitje te houden.

De spaghetti zal intussen beetgaar zijn. Hou 160 ml spaghetti vocht apart, voordat je de spaghetti gaat kiepen in een vergiet. Kiep de spaghetti vervolgens in een vergiet en laat goed uitlekken.

Schenk nu per kom, 40 ml spaghetti vocht bij en voeg per kom 100 gram gekookte spaghetti toe. Garneer vervolgens per kom op de spaghetti 100 gram gehakt en bestrooi tenslotte met lente-ui en geroosterde pinda’s.

Serveer warm. Het is de bedoeling om bij het eten het geheel goed te mengen en de noedels/spaghetti op te slurpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *