Xue cai soep met varkensribjes en tomaten

xue cai soep met varkensribjes en tomaten
Deze xue cai da wang (ingemaakte mosterdkool) geeft deze soep een licht zure, licht zoute, zoete en hartige smaak. In de toko’s te koop in handzame pakjes. Helaas, neemt het tijd om deze soep te bereiden, aangezien je zacht gegaarde varkensribjes wilt eten. Maar goed, dat even terzijde. Doe er witte rijst bij en het genieten kan beginnen!

xue cai soep met varkensribjes en tomaten

Xue cai soep met varkensribjes en tomaten
Totale bereiding: 3 uur
4 personen

Ingrediënten bouillon
600 – 700 gram varkensribjes
sap van 1 citroen
2 duimgroot stukjes gember
4 lente-uitjes
2 middelgrote uien
5 teentjes knoflook
15 witte peperkorrels
1 ½ liter water
2 eetlepels Shaoxing Hua Diao Chiew
2 eetlepels sojasaus light
1 theelepel zout

Ingrediënten overig
150 gram xue cai da wang
3 eetlepels zonnebloemolie
2 grote tomaten
5 eetlepels vissaus
4 theelepels suiker

Bereidingswijze
Doe het vlees in een vergiet, pers het sap van de citroen eroverheen en was het vlees onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Snijd de gember, lente-uitjes en uien in grove stukken. Plet de knoflook en doe de witte peperkorrels in een theefilterzakje als je dit hebt. Doe het vlees in een grote pan met water, gember, lente-uitjes, uien, knoflook, peperkorrels, Shaoxing Hua Diao Chiew, sojasaus light en breng aan de kook. Zodra het water begint te koken, zet je het vuur laag, doe je de deksel op de pan en laat je de bouillon circa 2 ½ uur sudderen. Wel zo nu en dan de schuimlaag verwijderen. Verwijder na 2 ½ uur de gember, de lente-uitjes, de uien, de knoflook, de witte peperkorrels en gooi weg.

Zet de bouillon met het vlees wederom op het vuur en breng intussen aan de kook.

Haal de xue cai uit de verpakking en doe in een zeef of vergiet. Spoel de xue cai een aantal keren onder stromend koud water, zodat het flink kan ontzouten en ontzuren. Laat vervolgens de xue cai goed uitlekken, knijp het vocht eruit en zet apart. Snijd vervolgens de tomaten in kwarten.

Verhit de olie in een ruime pan en roerbak de xue cai circa 30 seconden tot 1 minuut. Voeg daarna de tomaten, 2 eetlepels vissaus en 1 theelepel suiker toe en roerbak het geheel wederom circa 30 seconden tot 1 minuut.

Als de bouillon begint te borrelen, schep dan xue cai-tomaten massa, nog 3 eetlepels vissaus en 3 theelepels suiker in de soep. Laat het geheel zonder deksel op de pan circa 5 minuten pruttelen op redelijk middelhoog vuur. Proef en voeg indien nodig, extra suiker en vissaus toe. De soep moet zoet, zuur en hartig smaken.

Verdeel evenveel soep over 4 kommen en serveer warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *