Chayote going South Indian

Chayote going South Indian
Chayote going South Indian is een gerecht waarin de chana dal (gele spliterwten) rauw wordt toegevoegd in de hete olie en meegebakken met de rest van de specerijen. Het is een heerlijk vegetarisch bijgerecht dat complimenteus zal werken met andere Indiase gerechten op tafel. Enjoy!

Chayote going South Indian

Chayote going South Indian
Totale bereiding: 20 minuten
4 personen

Ingrediënten
3 stuks chayote
1 ½ duimgroot stukje gember
5 teentjes knoflook
3 groene lombok pepers
100 gram vers gesneden kokos (verkrijgbaar bij AH)
4 eetlepels zonnebloemolie
3 theelepels bruin mosterdzaad
3 gedroogde chilipepers
25 stuks kerriebladeren
2 eetlepels chana dal
2 theelepels kurkumapoeder
2 theelepels chilipoeder
zout naar smaak

Bereidingswijze
Was de chayote, ontdoe de chayote van de schil en snijd in blokjes.

Schil de gember en hak de gember, knoflook en groene lombok pepers fijn in een hakmolen.

Ontdoe de kokos met een scherp mesje van de bruine schil en hak fijn in een hakmolen. Zet opzij voor het garneren.

Verhit de olie in een ruime pan en voeg het mosterdzaad, gedroogde chilipepers, kerriebladeren en chana dal toe. Neem je afstand want alles gaat knetteren en bak het geheel 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg vervolgens kurkumapoeder, chilipoeder, gehakte groene lombok pepers en zout naar smaak toe en bak het geheel tevens 30 seconden op middelhoog vuur.

Doe nu de blokjes chayote in het geheel, schep alles goed om, doe de deksel op de pan en laat alles circa 10-12 minuten op matig vuur pruttelen door zo nu en dan in de pan te roeren.

Na 10-12 minuten zal de chayote wat zachter zijn geworden, maar wel met een beet.

Garneer tenslotte met de gehakte kokos en serveer direct met warme rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *