Kimchi stamppot met speklappen

kimchi stamppot stamppot kimchi
Kimchi kun je zien als zuurkool, maar dan op zijn Koreaans. Daarom is het helemaal geen gek idee om kimchi te verwerken in een stamppot. In dit gerecht komen twee werelden bij elkaar nl. kimchi uit Korea en aardappels uit Nederland. Deze stamppot is een fusion combinatie geworden en perfect om te verorberen in de winter. Eet ze!

kimchi stamppot stamppot kimchi

Kimchi stamppot met speklappen
Totale bereiding: 45 minuten tot 1 uur
4 personen

Ingrediënten
ruim water
snufje zout
duimgroot stukje gember
4 teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus dark
2 eetlepels sojasaus light
1 eetlepel gochujang
1 eetlepel Koreaanse maissiroop
1 eetlepel bruine suiker
4 tot 5 stuks speklappen a la minute
800 gram Roseval aardappels
5 volle eetlepels huisgemaakte kimchi of een kant-en-klare kimchi
2 middelgrote uien
200 gram kastanje champignons
4 eetlepels zonnebloemolie
1 volle eetlepel roomboter
1 volle eetlepel crème fraîche
1 ½ kippenbouillonblokje

Ingrediënten garnering
bieslook naar smaak

Bereidingswijze
Breng eerst in een ruime pan water met een snufje aan de kook en zet de oven op 180 graden.

Schil de gember en snipper deze en de knoflook fijn. Meng de gember, knoflook, sojasaus dark, sojasaus light, gochujang, Koreaanse maissiroop en bruine suiker samen met de speklappen in een ovenschaal en zet het geheel circa 45 minuten weg in de oven. Wel zo nu en dan het vlees checken en omdraaien.

Was de aardappels en snijd het met de schil eraan in stukken. Voeg daarna toe in het water dat aan de kook is gebracht en kook de aardappels in circa 20 tot 25 minuten.

Nu dat het vlees in de oven zit en de aardappels aan het koken zijn, hak dan intussen de kimchi fijn en zet heel even opzij. Snipper ook de uien fijn en hak de kastanje champignons in kleinere stukken.

Verhit de olie in een wok en fruit eerst de uien tot deze goudbruin zijn. Voeg daarna de champignons toe en bak dit tot het ook mooi goudbruin is gebakken samen met de uien. Doe dan de kimchi erbij en bak het geheel nog circa 5 minuten.

Check of de aardappels gaar zijn, zo ja, laat het uitlekken, doe de gebakken uien-champignons-kimchi mengsel erbij en stamp het geheel. Breng de stamppot verder op smaak met roomboter, crème fraîche en kippenbouillonblokje. En, meng het geheel goed.

Intussen zal het vlees ook gaar zijn. Haal dit uit de oven en trancheer.

Garneer de stamppot tot slot met fijngesneden bieslook naar smaak en serveer met de speklappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *