Spicy furikake nuts

spicy furikake nuts
Zo af en toe ga ik de uitdaging aan door een recept te bedenken met uiteraard toko ingrediënten die ik in mijn provisiekast heb liggen. Op deze wijze is dit recept ontstaan. Het zijn smakelijke spicy pinda’s geworden met een Japanse touch. Enjoy the recipe!

spicy furikake nuts

Spicy furikake nuts
Totale bereiding: 20 minuten

Ingrediënten
300 gram ongezouten geroosterde pinda’s
klein beetje zonnebloemolie
1 theelepel zout
4 tot 6 theelepels nanami togarashi
4 eetlepels mirin
4 eetlepels water
1 eetlepel roomboter
1 theelepel shiro miso
6 tot 8 theelepels furikake

Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 170 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, vet de folie lichtjes in met zonnebloemolie en zet dit gereed.

Meng de pinda’s in een ruime schaal met het zout en de nanami togarashi.

Verwarm in een steelpan de mirin, het water, de roomboter en de miso tot alles is opgelost en mix dit mengsel door de pinda’s heen.

Spreid de pinda’s in één laag uit over de bakplaat, zonder dat ze op elkaar liggen. Plaats de bakplaat in de oven en rooster de pinda’s circa 10 minuten. Leg intussen de furikake gereed.

Haal de pinda’s na 10 minuten uit de oven, zet de oven op 180 graden en mix de furikake met bijvoorbeeld een spatel door de pinda’s heen. Note: Bij het mengen zal je merken dat de mirin-water-boter-miso substantie nog nat is. Maar, dit is niet erg, komt later goed. Meng in ieder geval het geheel goed door en spreid wederom de pinda’s in één laag uit over de bakplaat. Zet de pinda’s terug in de oven en rooster ze in deze ronde circa 5 minuten.

Na 5 minuten haal je de pinda’s uit de oven en laat het vervolgens compleet op de bakplaat afkoelen. Meng het geheel goed door elkaar liefs met je handen en bewaar ze daarna in een goed afsluitbare blik of bakje.

De pinda’s zijn niet lang houdbaar. Daarom binnen een week consumeren en het is ideaal om bij deze pinda’s een ijskoud Japans biertje te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *