Gekneusde komkommer in een Chinese zoetzure saus

gekneusde komkommer in een Chinese zoetzure saus
Sommige dingen in het leven hoeven niet ingewikkeld te zijn. Neem bijvoorbeeld dit Chinees bijgerecht, het is superlekker en zeer eenvoudig om het te maken. De komkommer wordt in principe met beleid gekneusd met een deegroller of de vlakke kant van een hakmes, zodat het vruchtvlees van de komkommer de smaken van de saus goed opneemt. Ik raad je aan om dit eenvoudig gerecht een keer op tafel te zetten als je bijvoorbeeld Chinees gaat koken. Het is de moeite meer dan waard!

gekneusde komkommer in een Chinese zoetzure saus

Gekneusde Chinese komkommer met een zoetzure saus
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingredi├źnten
1 komkommer
┬Ż theelepel zout
2 teentjes knoflook
1 eetlepel Chiu Chow Chilli oil met 1 eetlepel bezinksel of 2 eetlepels huisgemaakte chiliolie
2 theelepels suiker
2 theelepels sojasaus light
2 theelepels Chinkiang rijstazijn

Bereidingswijze
Leg de komkommer op een snijplank en sla met een deegroller of met de vlakke kant van een hakmes met beleid een aantal keren hard op de komkommer. Snijd de gekneusde komkommer vervolgens diagonaal in stukken van circa 1 cm.

Meng de komkommer met het zout in een kom en zet circa 10 minuten weg.

Maak nu de zoetzure saus. Snipper de knoflook fijn en meng deze in een kommetje samen met de Chiu Chow Chilli oil inclusief het bezinksel of de huisgemaakte chiliolie, de suiker, sojasaus light en Chinkiang rijstazijn.

Gooi het vocht dat is vrijgekomen bij de komkommer weg en giet de saus over de komkommer heen.

Hussel het geheel goed om en serveer als bijgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *