Broodje pom

broodje pom op tokotheek
Pom is een traditioneel Creools gerecht en het basisingrediƫnt is pomtayer (Xanthosoma Sagittifolium). Toen ik in Suriname woonde at ik, zeker 1 keer per week, een broodje pom bij Krioro. Krioro is een bekende broodjeszaak in het centrum van Paramaribo die ook andere exotische belegde broodjes verkoopt. Als Surinamers een lading pom over hebben van een dag eerder dan wordt meestal de volgende dag de pom op brood gegeten. Een broodje pom is een stevig tussendoortje/lunchgerecht, want het is voedsel dat vult en houdt je vervolgens de hele dag goed op de been. Eet smakelijk!

broodje pom op tokotheek

Broodje pom
Totale bereiding: 2 uur
10-12 pistoletjes

Bereidingswijze
Zie een eerdere post, hoe je de pom moet klaarmaken.

Zie een eerdere post, hoe je de komkommer op azijn moet klaarmaken.

Voorverwarm de oven op 180 graden.

Snijd de pistoletjes open en rooster ze circa 5 minuten in de oven.

Beleg de pistoletjes vervolgens met de pom en garneer met komkommer op azijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *