Aloo kasoori methi

aloo kasoori methi aardappels met gedroogde fenegriekbladeren op tokotheek
Dit is een Indiaas gerecht en heet aloo kasoori methi. Aloo betekent aardappels en kasoori methi betekent gedroogde fenegriekbladeren. Zowel verse als gedroogde fenegriekbladeren is een culinair fenomeen in India. Helaas, zijn bovengenoemde varianten nog vrij onbekend bij Westeringen. Verse fenegriekbladeren is al helemaal een ramp om aan te komen, zelfs in de meest goed gesorteerde toko’s is het niet te verkrijgen. Zo, ook kasoori methi, kom je sporadisch tegen. Fenegriekzaad en fenegriekpoeder daarentegen zijn wel ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn. Fenegriek in welke vorm dan ook, dient spaarzaam gebruikt te worden in een gerecht, aangezien teveel qua dosering een gerecht een bittere smaak kan geven. Aloo kasoori methi is een compleet vegetarisch gerecht en werkt als bijgerecht complimenteus met andere gerechten op tafel. Eet ze!

Kasoori methi is in Arnhem op de volgende adressen te verkrijgen:

Toko China
Koningstraat 47

Miranda Afro Cosmetics
Hommelstraat 54

aloo kasoori methi aardappels met gedroogde fenegriekbladeren op tokotheek

Aloo kasoori methi
Totale bereiding: 35-40 minuten
4 personen

Ingrediënten
550 gram Roseval aardappelen
5 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel korianderzaad
1 eetlepel komijnzaad
5 teentjes knoflook
2 grote uien
1 rode lombok peper
1 rode rawit peper
2 grote tomaten
2 ½ theelepel kurkumapoeder
½ theelepel chilipoeder
1 volle eetlepel gedroogde fenegriekbladeren, kasoori methi
120 ml water
3 ½ theelepel zout

Ingrediënten garnering
1 volle eetlepel gedroogde fenegriekbladeren, kasoori methi

Bereidingswijze
Was en schil de aardappelen. Snijd deze in grote stukken en kook de aardappelen gaar in circa 15 minuten, laat uitlekken en zet opzij.

Rooster het korianderzaad circa 2 minuten in een pan met een dikke bodem, wrijf het fijn tot poeder in een vijzel en zet opzij.

Snipper de knoflook, uien, rode lombok peper en rode rawit peper fijn. Hak de tomaten grof en zet alles opzij.

Verhit olie in een ruime pan. Fruit hierin het komijnzaad, de knoflook en uien tot alles heerlijk gaat ruiken. Doe daarna de tomaten, fijngewreven korianderzaad, kurkumapoeder en chilipoeder erbij en bak het geheel circa 2 minuten op middelhoog vuur. Giet het water erbij, roer en bak alles circa 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kasoori methi en zout toe in de massa, schep het geheel goed om en bak alles wederom circa 2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg tot slot de gekookte aardappelen toe, schep deze goed om, zodat elk aardappelstukje bedekt is met het currymengsel en laat circa 2-3 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Schep alles nogmaals goed om, proef de aardappelen en voeg eventueel wat zout toe, indien nodig.

Garneer dit gerecht met de kasoori methi en serveer direct met warme rijst, naan of roti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *