Miso love me chickenwings

miso chickenwings miso kippenvleugels op tokotheek
Miso is een ingrediënt waar je niet alleen soep mee kunt maken, maar is een ingrediënt dat ook erg goed hanteerbaar is in marinades en dressings. Ik heb in dit recept miso en een aantal andere Japanse ingrediënten verwerkt in een marinade voor kippenvleugels. Deze vleugels zouden het erg goed doen op een feestje als een appetizer, indien je veel gasten verwacht. Als je een grote party hebt georganiseerd, kun je beter hapjes serveren die ‘crowd pleasers’ en herkenbaar zijn met een twist. Zo één, is deze appetizer, erg makkelijk om het te maken en staat in een mum van tijd op tafel.

miso chickenwings miso kippenvleugels op tokotheek

Miso love me chicken wings
Totale bereiding: 1 uur, excl. tijd om de wings te marineren
4 personen

Ingrediënten kippenvleugels marinade
1 kilo kippenvleugels
sap van 1 citroen
4 teentjes knoflook
1 duimgroot stukje gember
1 ui
4 eetlepels shiro miso
4 eetlepels mirin
4 eetlepels honing
50 ml sojasaus kikkoman less salt
1 eetlepel nanami togarashi

Ingrediënten garnering
2 eetlepels nanami togarashi
wat lente-uitjes (optioneel)

Bereidingswijze
Doe de vleugels in een vergiet, knijp het sap van de citroen over de kippenvleugels heen en was de kip onder stromend lauw water uit de kraan. Laat de vleugels uitlekken en dep goed droog met keukenpapier.

Rasp de knoflook, gember en ui.

Meng de kippenvleugels liefs met je handen in ruime schaal met de knoflook, gember, ui, miso, mirin, honing, sojasaus en nanami togarashi. Zet de vleugels maximaal 6 uur weg in de koelkast, liefs de hele nacht, zodat het goed kan marineren.

Haal de vleugels uit de koelkast en voorverwarm de oven op 180 graden.

Schud de overtollige marinade af van de vleugels en arrangeer deze niet te dicht op elkaar op bakpapier op een oven bakplaat met het vel aan de onderkant en rooster ze een ½ uur. Hou ze wel in de gaten.

Na een ½ uur, haal je ze uit oven, leg ze nu met het vel naar boven en rooster het wederom een ½ uur.

Serveer warm op een mooie schaal en garneer met lente-uitjes en nanami togarashi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *