Edamame

edamame jonge sojabonen met peulen op tokotheek
Edamame is van origine een Japanse snack en zijn gekookte verse jonge sojabonen in de peul. In vele sushi restaurants tref je edamame op de menukaart aan. Het is eigenlijk supercool om je gasten edamame te serveren als aperitief, zodat ze hun eigen boontjes kunnen doppen. Vergeet s.v.p. niet om bij deze snack bij voorkeur een ijskoud Japans biertje te serveren. Edamame is super simpel om te maken, geen poespas en nogmaals het is supercool! Enjoy.

edamame jonge sojabonen met peulen op tokotheek

Edamame
Totale bereiding: 10 minuten
4 personen

Ingrediënten
400 gram jonge sojabonen met peulen
2 ½ liter water
2 theelepels zout
2 eetlepels Shaoxing Hua Diao Chiew

Bereidingswijze
Breng het water met zout en Shaoxing Hua Diao Chiew aan de kook.

Zodra het water begint te koken, voeg dan de jonge sojabonen toe en breng het water wederom aan de kook.

Kook de sojabonen circa 4 tot 5 minuten, giet direct in een vergiet en schrik onder stromend koud water. Laat uitlekken en dep ze droog.

Serveer in kleine kommetjes circa 100 gram per persoon en strooi wat grof zeezout eroverheen.

Serveer vervolgens met een ijskoud Japans biertje and that’s it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *