Lotuswortel chips

lotuswortel chips op tokotheek
Lotuswortel chips, erg populair bij Japanners. Het is een makkelijke snack als je iets anders zou willen serveren dan de reguliere aardappelchips. De wortel gesneden in dunne ronde plakken heeft ronde kamertjes en ziet er visueel prachtig uit. Maar, het is niet alleen mooi, het smaakt ook goed. Qua smaak heeft het wel iets weg van de aardappel, maar dan zoeter en is qua textuur ontzettend crispy. Ook ideaal als een veggie crunch bij een soepje.

lotuswortel chips op tokotheek

Lotuswortel chips
Totale bereiding: 15 minuten, exclusief voorbereiding lotuswortel plakjes
4 personen

Ingredi├źnten
1 stuk lotuswortel (lengte 15 cm)
ruim water
scheutje Japanse rijstazijn
ruim zonnebloemolie
zout naar smaak

Bereidingswijze
Schil de lotuswortel en snijd deze bij voorkeur met een mandoline in hele fijne ronde plakjes. Doe ze in een grote kom met water met een scheutje rijstazijn. Week het circa een ┬Ż uur in het azijn bad. Deze stap is belangrijk omdat je hierdoor het overtollige zetmeel verwijdert en de chips zal bij het frituren een knapperige textuur krijgen

Spoel de plakjes voorzichtig onder de kraan in een vergiet en laat ze uitlekken. Dep ze vervolgens met beleid droog met keukenpapier, zodat ze niet vochtig zijn. Als ze vochtig zijn, worden ze ‘soggy’ tijdens het frituren en gaat het ook enorm spetteren in de olie.

Verhit ruim zonnebloemolie in een pan tot 170-180 graden en frituur ze circa 3-5 minuten goudbruin in meerdere etappes, zo voorkom je dat ze niet elkaar zullen plakken.

Laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met zout en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *