Miso soep my way

miso soep op tokotheek
Dit is een misosoep zoals ik deze het lekkerst vind en ja hoor met okra’s erin. Love, okra’s zijn mijn favo groenten. Slijmerig of niet slijmerig, ik eet ze zonder enige moeite op. Yam!!!

miso soep op tokotheek

Misosoep my way
Totale bereiding: ½ uur, excl. tijd om de dashi te maken en weltijd champignons
4 tot 6 personen

Ingrediënten miso
4 gedroogde Chinese champignons
4 okra’s
½ ui
100 gram silken tofu
9-10 afgestreken theelepels shiro miso

Ingrediënten garnering
nanami togarashi

Bereidingswijze
Maak eerst de dashi, zie hiervoor een eerdere blogbericht. Gooi de geweekte kombu die voor de dashi is gebruikt, niet weg. Snijd het in fijne slierten en blancheer circa 10 minuten. Spoel de kombu goed af onder stromend koud water, laat uitlekken en zet opzij.

Wel de gedroogde champignons een ½ uur in heet water en zet weg. Knijp daarna het vocht uit de gewelde champignons, haal de stelen eraf en snijd de hoeden in plakjes van 5 mm.

Spoel de okra’s onder de kraan, dep droog met keukenpapier en snijd in schijfjes van 3 mm. Snijd vervolgens de ui in reepjes van 5 mm. And last but least, snijd de tofu in blokjes van 1 cm.

Verhit de dashi op hoog vuur. Als de dashi begint te koken, voeg dan de kombu, champignons en okra’s toe. Laat alles circa 4 minuten op hoog vuur koken. Na 4 minuten gaan de ui en tofublokjes in het geheel en laat alles circa 1 minuut koken.

Meng rap de shiro miso in een kommetje met wat lepels soepvocht tot een egaal papje en giet het in het geheel. Roer alles heel voorzichtig, want anders gaan de delicate tofublokjes stuk. Proef en als het meer zout nodig heeft, voeg dan nog een klein beetje shiro miso toe.

Serveer direct in 4 kleine kommetjes, bestrooid met nanami togarashi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *