Chinese herbal jelly drink

grass jelly drink op tokotheek chinese herbal jelly drank op tokotheek
Als je Chinese herbal jelly ziet, kan ik me voorstellen dat je eerste reactie zal zijn, wat is dit en waarom zou ik dit moeten eten? Zwarte stukjes in mijn eten/drinken? Gotsie, dat hoef ik nie! Zwart als kleur in voeding of drankjes komt niet altijd appetijtelijk over. Deze jelly oogt ‘scary’, maar je hoeft er niet bang voor te zijn. Het smaakt naar kruidige Chinese thee, maar dan in puddingvorm. In China bijvoorbeeld wordt deze jelly in stukjes gesneden, vermengd in koude drankjes, toetjes of desserts en gegeten bij extreem warm weer. Want, volgens de Chinese kruidengeneeskunde heeft het nuttigen van deze jelly, een verkoelende werking op het lichaam. Smaak is in dit geval van ondergeschikt belang. Via deze post hoop ik dat ik je wederom wat tokologie heb bijgebracht en wat je het beste zou kunnen eten bij extreem warm weer. De Chinezen in ieder geval doen het al eeuwenlang!

grass jelly drink op tokotheek chinese herbal jelly drank op tokotheek

Chinese herbal jelly drink
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten
1 liter water
1 blik Chinese herbal jelly
8 eetlepels rozensmaak siroop
8 eetlepels gecondenseerde gesuikerde melk
ijsklontjes

Bereidingswijze
Haal de jelly uit het blikje (neem het zwarte vocht niet mee) en snijd deze in kleine blokjes.

Pak een karaf en voeg hierin 1 liter water, rozensmaak siroop, gecondenseerde gesuikerde  melk en roer het geheel. Proef en voeg naar eigen smaak voor meer zoetigheid extra rozensiroop en gecondenseerde gesuikerde melk toe.

Zet 4 ruime mooie glazen neer. Distribueer over deze glazen evenveel Chinese herbal jelly, flink wat klontjes ijs of crushed ice en schenk de siroop in de glazen.

Serveer ijs-en-ijskoud met een lepeltje en doe er eventueel een rietje bij. Het is de bedoeling om bij het drinken met het lepeltje wat van het zoetige siroop en de jelly op te pakken en op deze wijze de jelly te nuttigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *