Geroerbakte groenten in XO saus

Geroerbakte groenten in XO saus
Dit recept is meer toko meets supermarkt en is een ideaal geroerbakte groentegerecht als je niet zoveel zin hebt in vlees, maar wel gezond, lekker en licht wilt eten. Het minder leuke aan dit gerecht is dat XO saus, een vrij duur ingrediënt is. Anderzijds, heb je wel een saus die bijna alles lekker maakt en veel umami kick geeft. Kijk, het is soms heel simpel. Als je van lekker eten houdt, is de prijs van XO niet boeiend!!!

geroetbakte groenten in XO saus

Geroerbakte groenten in XO saus
Totale bereiding: 45 minuten
4 personen

Ingrediënten
een handvol gedroogde Chinese champignons
1 pakje haricot verts
1 pakje peultjes
duimgroot stukje gember
4 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 groene paprika
1 rode paprika
1 winterpeen
4 eetlepels arachideolie
2 eetlepels XO saus
2 theelepels sambal oelek
4 eetlepels sojasaus kikkoman less salt
1 theelepel suiker
¼ kippenbouillonblokje

Bereidingswijze
Week de gedroogde paddenstoelen ruim een ½ uur in heet water. Na een ½ uur het vocht uit de paddenstoelen knijpen en snijd deze in fijne reepjes/stukken. Zet weg.

Blancheer de haricot verts en peulen circa 5 minuten. Giet af in een vergiet en spoel het onder stromend koud water. Laat goed uitlekken en zet weg.

Schil de gember en snijd deze, de knoflook en de lente-uitjes zeer fijn. Snijd vervolgens de groene paprika, rode paprika en de winterpeen in julienne.

Laat de olie goed heet worden in een wok. Fruit hierin de gember, knoflook en lente-uitjes tot alles lekker gaat ruiken, circa 30 seconden tot 1 minuut.

Voeg nu de XO saus en sambal oelek toe en bak hooguit 1-2 minuten mee. Doe de paddenstoelen, haricot verts, peultjes, groene paprika, rode paprika, winterpeen, sojasaus, suiker en kippenbouillon blokje bij het geheel en roerbak alles circa 4-5 minuten stevig door op middelhoog vuur.

Serveer direct met warme rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *