Kimchi pannenkoeken gevuld met makreel en waterkers

kimchi op tokotheek
Hier heb ik iets Koreaans gemixt met mijn eigen ‘crea bea’ mind. Het zijn heerlijke kimchi pannenkoeken geworden die ontzettend goed combineren met de gerookte makreel , de knoflookerige smaak van de suen sum stengels en het pittige van de waterkers. Give it a go! Njoy!

kimchi op tokotheek

Kimchi pannenkoeken gevuld met makreel en waterkers
Totale bereiding: 1 uur, incl. de tijd om het beslag te laten rusten
4 personen (10-12 stuks pannenkoeken)

Ingrediënten pannenkoeken
1 bataat oranje
een scheutje gecondenseerde ongesuikerde melk
3 volle eetlepels huisgemaakte kimchi of kant-en-klare kimchi
3 lente-uitjes
10 stuks suen sum stengels
250 gram bloem
500 ml melk
4 eieren
1 theelepel zout
3 eetlepels zonnebloemolie

Ingrediënten vulling
1 gerookte makreel
1 ui
½ Madam Jeanette peper
1 theelepel Japanse rijstazijn
½ theelepel zout
2 eetlepels zonnebloemolie
1 pak waterkers

Bereidingswijze
Kook de bataat gaar. Maak hiervan een pureetje met een scheutje ongesuikerde gecondenseerde melk en zet opzij. Snijd intussen de kimchi, lente-uitjes en suen sum stengels fijn. Voeg bloem, melk, eieren en 1 theelepel zout in een grote kom. Klop het beslag glad met een mixer of met een garde. Roer in het pannenkoekenbeslag de bataat, kimchi, lente-uitjes, suen sum stengels en zonnebloemolie door. Laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten en dek de kom af met plasticfolie.

Verwijder de kop en de staart van de makreel. Breek het visvlees van de makreel in stukjes en verwijder de graten. Snijd de ui en Madam Jeanette peper zeer fijn. Meng vervolgens de ui, Madam Jeanette peper, Japanse rijstazijn, zout en zonnebloemolie door de gerookte makreel. Proef de makreel en voeg indien nodig wat extra zout.

Spoel de waterkers af. Pluk de blaadjes eraf en zet opzij.

Verhit een koekenpan met een antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Doe een hele soeplepel beslag in het midden van de pan en draai vervolgens snel de pan rond tot je een ronde pannenkoek hebt. Zodra de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant loskomt van de pan, draai dan de pannenkoek om en bak de andere kant. Ga op deze manier door tot het pannenkoekenbeslag op is.

Rol de pannenkoeken met makreel en waterkers en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *