Geroosterde gemalen Sichuan peper

sichuan peper op tokotheek
In Sichuan peper bevinden zich vaak harde steeltjes en scherpe stekels. Eigenlijk is het geen peper, maar het zijn gedroogde, opengebarsten besjes/vruchtjes. Maar, goed, door de Sichuan peper te roosteren, te malen en vervolgens het poeder door een zeefje te halen, verwijder je alle harde oneffenheden. Het is een geurige, aromatische peper en is pikant met enigszins een citroenachtige noot die een verlammend gevoel op je tong veroorzaakt. Wissel de reguliere zwarte of witte peper eens af door Sichuan en ik weet zeker dat je wordt verrast met een unieke smaakexplosie.

sichuan peper op tokotheek

Geroosterde gemalen Sichuan peper
Totale bereiding: 10 minuten

Ingrediƫnten
1 eetlepel Sichuan peper

Bereidingswijze
Rooster de Sichuan peper circa 3-5 minuten in een pan tot het lekker gaat ruiken. Doe de peper in een vijzel en maal het fijn tot poeder. Heb je een koffiemolen, maal het dan tot poeder in de molen. Zeef het vervolgens door een zeefje en gooi de harde oneffenheden weg.

Bestrooi vervolgens aan het eind als smaakmaker over een nasi, bami, soep of een roerbakgerecht met groente, vis of vlees.

Note: rooster en maal circa 1 eetlepel Sichuan peper per gerecht. Helaas, kun je het niet lang bewaren, aangezien deze peper snel zijn aroma kwijtraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *