Nem chua nasi

nem chua nasi op tokotheek
Dit gerecht is heel spontaan tot stand gekomen. Ik had nem chua (zure gefermenteerde Vietnamese worstjes) gehaald bij de toko, niet wetende wat eigenlijk exact ermee te gaan doen. Als ik nog geen inspiratie heb dan ga ik meestal met de wat praktische dingen aan de slag en was dus foto’s aan het maken van de nem chua worstjes. Voor de foto had ik een aantal uit de verpakking gehaald en dacht tjaaa, deze worstjes ga ik niet weggooien. Ik had nog winterpenen en eieren in huis en begon een nasi in elkaar te zetten. Bij de nasi voegde ik de nem chua worstjes toe en dit gerecht was geboren. Het is een supersimpel gerecht en het smaakt ook nog es een keer heerlijk. Je krijgt in de nasi een beetje die friszurige smaak van de nem chua worstjes, de knapperigheid van de penen en het kruidige van de koriander. Hele goede combo, knoflook hoef je niet toe te voegen, aangezien de nem chua worstjes voldoende knoflook bevatten. Try it!

nem chua nasi op tokotheek

Nem chua nasi
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten nasi
350 gram jasmijnrijst
5 eetlepels zonnebloemolie
8 eieren
5 lente-uitjes
1 ½ rode lombok peper
1 kippenbouillonblokje
6 kussentjes nem chua
2 winterpenen
4 eetlepels Sishado indo marinade

Ingrediënten garnering
6 takjes koriander

Bereidingswijze
Kook de rijst gaar en droog. Laat afkoelen en zet opzij.

Verhit de olie in een wok en bak de eieren in de vorm van een groot spiegelei. Breek het ei in grove stukken en zet weg op een bord.

Snijd de lente-uitjes en rode lombok peper fijn. Haal de nem chua worstjes uit de verpakking en verbrokkel deze met je handen. Snijd vervolgens de winterpenen in julienne.

Verhit de pan nogmaals, hierin zit nog olie, waarin het spiegelei is gebakken en fruit de lente-uitjes en rode lombok peper. Voeg het kippenbouillonblokje toe en bak het geheel circa 1-2 minuten op middelhoog vuur tot alles heerlijk begint te ruiken.

Doe de nem chua worstjes erbij en bak deze circa 1 minuut mee in het geheel.

Voeg tot slot de rijst, de winterpenen, de in grove stukken gebroken ei en de Sishado indo marinade toe. Bak het geheel circa 1-2 minuten onder voortdurend scheppen op middelhoog vuur. Proef de nasi en breng eventueel op smaak met wat extra zout.

Hak intussen rap de koriander fijn voor de garnering. Verdeel de nasi over vier borden, garneer met de fijngesneden koriander en serveer warm.

2 Responses so far.

  1. Amy zegt:

    Wat een mooie site en wat een mooie foto’s? Via te googlen kwam ik bij je site, goed bezig, helemaal top. Ik vroeg me altijd al af wat deze kussentjes waren? Gebleken uit je tokotheek dat het zure worstjes zijn, het is het proberen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *