Mei Kuei Lu Chiew cocktail met lychee en rozensiroop

Mei Kuei Lu Chiew cocktail met lychee en rozensiroop op tokotheek
Het was niet makkelijk om deze cocktail in elkaar te zetten. Maar goed, soms moet je wat harder je best doen om iets spectaculairs te creëren. Resultaat een cocktail ‘which is mind blowing’. Geweldig als je qua ‘booze’ je gasten met iets spectaculairs wilt verwelkomen. Deze cocktail combineert ook erg goed bij pittige gerechten.

Mei Kuei Lu Chiew cocktail met lychee en rozensiroop op tokotheek

Mei Kuei Lu Chiew cocktail met lychee en rozensiroop
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten cocktail
2 blikken lychee siroop (per blik nettogewicht 567 gram)
sap van 2 limoenen
200 ml water
8 eetlepels Mei Kuei Lu Chiew
4 eetlepels rozensmaak siroop

Ingrediënten garnering
½ komkommer
1 limoen
wat ijsblokjes
8 lychees

Bereidingswijze
Giet de blikken lychee siroop door een zeef in een grote karaf. Laat de lychees in de blikjes zitten, is later voor de garnering. Als je de siroop hebt gezeefd, hou je circa 500 ml over, exclusief de lychees.

Pers het sap uit de 2 limoenen, zeep het sap en schenk in de karaf. Meng dit geheel met de Mei Kuei Lu Chiew en de rozensmaak siroop. Roer het geheel en zet opzij.

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en neem tijdens het schaven het gedeelte waar de pitten zitten niet mee. Snijd een limoen in vieren (in kwarten).

Plaats 1 lychee op de bodem van elk cocktailglas. Giet de hoeveelheid vocht van 1 cocktailglas in een cocktailshaker met 3-4 ijsblokjes en shake het geheel krachtig. Daarna uitgieten door een zeef in het glas, exclusief de ijsblokjes. Herhaal dit proces met de rest van de 3 cocktailglazen. Garneer vervolgens elk glas met 3 komkommerlinten en rijg een schijfje limoen en 1 lychee aan een prikker. Leg de prikker op het glas.

Enne, je cocktail is klaar.

Tip: de lychees die overblijven niet weggooien, maak er de volgende dag een shake of een smoothie van of zet weg in de vriezer om op een ander moment een shake of smoothie te maken. Weggooien is nooit een optie.

6 Responses so far.

 1. Renzo zegt:

  Oeh, Volgens mij hebben we deze al eens bij je gehad. Exotisch en zomers inderdaad!

  • Shakita zegt:

   Hi Renzo, dank voor je reactie. Jaaa klopt helemaal. Wat grappig, je hebt het goed onthouden!!! Helemaal met je eens het smaakt inderdaad zomers en exotisch (komt door de lychees). Ga morgen naar een kledingruil en bingoparty, wellicht een goed idee om deze cocktail te maken en mee te nemen om de ladies te verwennen!!!

 2. donnoek zegt:

  Deze is zooo lekker!! Ik kon er maar geen genoeg van krijgen! De lychees geven de frisse smaak, waardoor dit een perfecte cocktail is voor een zomerse dag. Maar ja, cocktails kunnen eigenlijk altijd dus een aanrader voor altijd!

 3. Iris zegt:

  De paar slokjes die Donnoek me heeft gegund waren zeeeeer smaakvol!
  Fris-zoet en fruitig.

  • Shakita zegt:

   Die Donnoek, dat mens is knetter, heerlijk tog zo iemand waar je ontzettend veel lol mee kunt hebben! Deze cocktail heb ik een aantal keren gemaakt en tot nu toe vind iedereen het wel smaakvol. Thnx. Super!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *