Omelet gevuld met gedroogd varkensvlees en knapperige groenten

omelet met gedroogd varkensvlees
In dit recept is de omelet belegd met verse knapperige groenten en als proteïne zit er gedroogd varkensvlees (flossy pork) op die veel in de Chinese en de Zuid-Aziatische voorkomt. Dit gerecht is bedoeld als een heerlijke gezonde warme snack of als lunch. Enne, het is ideaal om gedroogd varkensvlees te gebruiken, omdat je deze heerlijkheid direct uit de verpakking kunt eten, gemak dient de mens. Dus het is een kwestie van omeletjes bakken, groenten snijden, chop chop, vervolgens beleggen met de groenten en het gedroogd varkensvlees. And last but not least, garneren met de heerlijke toppings. Het is een slimme manier van smaken bij elkaar toevoegen en het resultaat is dat hie effectief heerlijk smaakt. O ja en doe ff chill met de sriracha saus, deze is ‘freakin hot’. Geniet r van!

omelet gevuld met gedroogd varkensvlees

Omelet gevuld met gedroogd varkensvlees en knapperige groenten
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten omelet
10 eieren
2 lente-uitjes
2 rode lombok pepers
2 ½ eetlepel vissaus
2 eetlepels arachideolie

Ingrediënten gedroogd varkensvlees en groenten
8 eetlepels gedroogd varkensvlees
1 rode paprika
1 groene paprika
1 komkommer
2 winterpenen
4 handen vol taugé
½ bosje munt

Ingrediënten garnering
2 handenvol ongezouten pinda’s
18 stuks muntbladeren
4 theelepels sriracha saus

Bereidingswijze
Snijd de lente-uitjes en de rode lombok pepers zeer fijn. Breek de eieren en kluts ze met een garde of een vork luchtig in ruime schaal met de lente-uitjes, rode lombok pepers en vissaus. Zet heel even weg.

Snijd de rode paprika, groene paprika, komkommer en winterpenen in julienne. Was de taugé in een vergiet onder stomend koud water en laat goed uitlekken. Hak de munt grof, rooster de pinda’s in een pan circa 2-3 minuten en hak deze tevens grof. Leg alles klaar in kommetjes of op een schaal inclusief het gedroogd varkensvlees. Leg ook 18 stuks muntbladeren klaar en de sriracha saus voor de garnering. De grofgehakte pinda’s zijn tevens voor de garnering.

Verhit steeds wat olie in een anti aanbakpan tot de 2 eetlepels olie op zijn en bak per keer 1 omelet in circa 3-5 minuten aan de ene kant en tevens circa 3-5 minuten aan de andere kant. Ga verder op deze wijze met de rest van de drie omeletten.

Beleg elke omelet separaat met de knapperige groenten en het gedroogd varkensvlees. Garneer vervolgens met de geroosterde grofgehakte pinda’s, muntbladeren, sriracha saus en klap dicht. 1 theelepel sriracha saus moet per omelet voldoende zijn.

Serveer warm als snack of lunchgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *