Kimchi nasi met Peking eend en spiegelei

kimchi nasi op tokotheek
In dit gerecht heb ik mijn huisgemaakte kimchi en witte rijst samengevoegd door er een nasi van te maken. Maar, als je geen huisgemaakte kimchi hebt, mag je gerust kant-en-klare kimchi kopen bij de toko en verwerken. Ook heb ik hierin geroosterde Peking eend verwerkt die kant-en-klaar te koop is bij de toko. Deze kant-en-klare versie is erg makkelijk in gebruik en smaakt ook nog eens een keer delish!!! Persoonlijk vind ik dat de eend de nasi een extra impuls geeft qua smaak. Ik maak altijd een hele wok vol, zodat wij de volgende dag wederom van deze heerlijkheid kunnen genieten. Een eenpansgerecht, zeer de moeite waard om het te maken en is binnen no time klaar. Laat het je smaken!

kimchi nasi op tokotheek

Kimchi nasi met Peking eend en spiegelei
Totale bereiding: ½ uur tot 40 minuten
4 personen

Ingrediënten nasi
350 gram jasmijnrijst
250 gram geroosterde Peking eend kant-en-klaar
4 eetlepels zonnebloemolie
2 middelgrote uien
4 teentjes knoflook
4 eetlepels huisgemaakte kimchi of 4 eetlepels kant-en-klare kimchi
1 eetlepel tomatenpasta
2 eetlepels sojasaus dark
1 ½ eetlepel kristalsuiker
zout en versgemalen zwarte peper

Ingrediënten spiegeleieren
4 eieren
1 volle eetlepel roomboter
zout en versgemalen zwarte peper

Ingrediënten garnering
handvol gebakken uitjes
4 lente-uitjes

Bereidingswijze
Kook de rijst gaar en droog. Laat afkoelen en zet opzij.

Snijd de Peking eend in hapklare stukken. Snipper de uien en knoflook fijn. Knijp het vocht uit de kimchi en hak wat grofjes. Zet alles opzij.

Verhit de olie in een wok of ruime pan en bak de eend op het vel circa 4-5 minuten krokant. Zodra de eend krokant is, voeg daarna de uien en knoflook toe en laat circa 1 minuut meebakken. Doe nu de tomatenpasta, kimchi, sojasaus en suiker erbij. Bak deze massa goed door, circa 1-2 minuten en voeg dan de rijst toe. Bak de rijst onder voortdurend scheppen op middelhoog vuur en voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.

Snijd de lente-uitjes voor de garnering in ringetjes.

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de spiegeleieren. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Verdeel de nasi over vier borden en leg op elk bord op de nasi een spiegelei. Bestrooi het spiegelei met gebakken uitjes en lente-uitjes.

Serveer warm met wat komkommer op azijn (dit is optioneel).

2 Responses so far.

  1. Renzo zegt:

    Eenvoudig maar lekker. Ideaal voor door de week en eindelijk een bestemming voor al die potten zelfgemaakte kimchi!

    • Shakita zegt:

      Hi Renzo, dank voor je comment. Helemaal mee eens dat het eenvoudig en niet geheel onbelangrijk een lekkere nasi is op een doordeweekse dag. Supertof dat je zelfgemaakte kimchi hebt liggen, respect! Zie je graag terug op tokotheek! Met culinaire groeten, Shakita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *