Wo sun met grote garnalen

wo sun op tokotheek
Wo sun wordt vooral veel gegeten door Chinezen. Het is een dikke stengel die lijkt op bamboe, maar is geen bamboe. Het is een slasoort. Zo nu en dan ligt het in de toko’s die een groot assortiment hebben aan Chinese ingrediënten. In de toko, in de meeste gevallen bij Amazing Oriental is deze groente te koop in de maanden januari tot en met mei. Het heeft qua smaak veel raakvlakken met komkommer. Tref je deze wo sun aan in de toko, loop het dan a.u.b. niet voorbij. Volg mijn recept als leidraad, laat je inspireren en maak deze groente klaar. Het is zeer de moeite waard, de smaak is fris en is qua textuur knapperig. Ideaal om bijvoorbeeld als groente in de lente of in de zomer te serveren als roerbakgerecht of te verwerken in een lichte heldere bouillon soep. Het heeft een korte bereidingstijd nodig en je bent in een mum van tijd klaar. Laat het je smaken!

wo sun op tokotheek

Wo sun met grote garnalen
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten
16 stuks grote garnalen
800 gram wo sun
1 rode paprika
1 duimgroot stukje gember
5 teentjes knoflook
4 eetlepels arachideolie
2 eetlepels Shaoxing Hua Diao Chiew
6 eetlepels sojasaus light
1 theelepel gemalen witte peper
2 theelepels suiker
1 eetlepel sesamolie
zout naar smaak

Bereidingswijze
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel de garnalen af en laat uitlekken in een vergiet.

Was de wo sun onder stromend lauw water en verwijder de harde houtige schil met een scherpe mes of dunschiller. Bij het wegsnijden van de schil zullen er witte strepen zichtbaar zijn, deze ook verwijderen. De witte strepen hebben een houtige textuur die niet plezant is voor je mondgevoel. Vervolgens de uiteinden eraf snijden en als het vruchtvlees gelig is, het gelige eraf snijden. Het eindresultaat: de kleur van de wo sun stengel moet frisgroen zijn. Snijd vervolgens de stengels diagonaal in dunne schijven en zet apart.

Verwijder de kapjes en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in grove stukken.

Schil de gember en snijd deze en de knoflook zeer fijn.

Verhit 3 eetlepels olie in een wok of ruime pan en fruit de gember en de knoflook tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg de garnalen toe en roerbak de garnalen samen met de gember en knoflook circa 1-2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Schep de garnalen uit de wok en zet weg op een bord.

Verhit wederom 3 eetlepels olie in de wok of ruime pan en roerbak de wo sun en paprika. Voeg vervolgens de Shaoxing Hua Diao Chiew, sojasaus, witte peper en suiker toe. Roerbak het geheel stevig circa 30 seconden tot 1 minuut op middelhoog vuur en doe de garnalen in de wok. Roerbak alles nogmaals stevig circa 30 seconden tot 1 minuut en besprenkel aan het eind sesamolie over het gerecht.

Proef en breng het geheel indien nodig op smaak met wat extra zout.

Serveer direct met warme rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *