Frisdrank met tamarinde, citroen en munt

tamarinde frisdrank op tokotheek
Ik had nog een potje tamarindepasta in de koelkast liggen, waarvan de houdbaarheidsdatum bijna was verlopen. De pasta weggooien was geen optie, want weggooien van eten komt niet in mijn vocabulaire voor. Toen herinnerde ik me een recept, een Aziatische frisdrank met tamarindepasta, munt en citroen in een kookboek van Gordon Ramsey (Gordon’s Great Escape Zuidoost-Azië). Ik heb zijn recept als leidraad gebruikt en heb in mijn eigen versie, wat aanpassingen gedaan. Deze frisdrank is zo ontzettend simpel om te maken en vooral de combinatie van tamarinde, munt en citroen zorgt voor een zoetzure verkwikkende smaak. Het is dé perfecte dorstlesser op een hete zomerdag.


Frisdrank met tamarinde, citroen en munt
Totale bereiding: 10 minuten
1 volle karaf (4-6 personen)

Ingrediënten frisdrank
1 volle eetlepel tamarindepasta
6 eetlepels suiker
sap van een ½ citroen
850 ml water
6 takken munt
ijsblokjes

Ingrediënten garnering
1 citroen
extra muntblaadjes

Bereidingswijze
Kneus eerst de takjes munt. Breng in een steelpan tamarindepasta, suiker, citroensap, 200 ml water en de gekneusde takjes munt circa 5 minuten aan de kook. Haal de pan van het vuur af en laat het mengsel goed afkoelen.

Als het mengseltje is afgekoeld, giet je het door een zeef in een grote karaf. Vervolgens voeg je de rest van het water (650 ml) toe door het geheel en roer.

Snijd intussen de citroen in mooie ronde plakken en zet wat muntblaadjes opzij.

Verdeel de hoeveelheid van het vocht over 4 mooie glazen. Doe er per glas 3-4 ijsblokjes, een plakje citroen, wat muntblaadjes en serveer.

Lekker, makkelijk en heerlijk verfrissend voor in de zomer!

2 Responses so far.

  1. donnoek zegt:

    Volgens mij heb ik deze gehad met een dot alcohol erin. Wat een feestje in een glas! Ik zeg: PROEVEN!!!

    • Shakita zegt:

      hahaha yep, gelijk heb me, met een dot alcohol wordt het een kinky cocktail, helemaal ideaal op feestjes waar booze niet mag ontbreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *