Kang kung met gefermenteerde chili tofu

kang kung op tokotheek
Kang kung geroerbakt met gefermenteerde tofu is een echte klassieker in de Chinese Kantonese keuken. Toch, is dit gerecht vreemd genoeg niet te vinden op de kaarten in Chinese restaurants in het Westen. Waarom het zo is, kan ik je helaas niet vertellen, maar laat je niet intimideren door de tofublokjes die in de potjes te verkrijgen zijn bij de toko’s. Want, de hartige en zoute smaak van deze blokjes samen met de kang kung is een ‘match made in heaven’. De hartige smaak van de tofu wordt een mooi geheel met de groentesappen van de kang kung. Dit bijgerecht is ongetwijfeld smakelijk en je zal me geen ongelijk geven. Eet ze!!!

kang kung op tokotheek

Kang kung met gefermenteerde chili tofu
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten
350 gram kang kung
4 teentjes knoflook
1 rode rawit peper
duimgroot stukje gember
3 blokjes gefermenteerde chili tofu
wat vocht uit tofu potje
1 eetlepel Shaoxing Hua Diao Chiew
2 theelepels suiker
4 eetlepels arachideolie
zout

Bereidingswijze
Was de Kang kung onder stromend koud water. Snijd circa 4-5 cm van de onderkant van de stengels eraf en snijd de kang kung in grove stukken.

Hak de knoflook en rawit peper heel fijn. Schil de gember en hak deze ook heel fijn.

Prak in een kommetje de tofublokjes samen met wat vocht uit het potje, Shaoxing Hua Diao Chiew en suiker fijn.

Verhit de olie in een ruime pan of wok en voeg de knoflook, peper en gember toe. Bak het geheel circa 30 seconden tot 1 minuut op middelhoog vuur tot alles heerlijk gaat ruiken.

Voeg daarna het tofumengsel toe en roerbak ook circa 30 seconden tot 1 minuut. Nu kan de kang kung erbij en roerbak alles stevig op hoog vuur circa 1-2 minuten. Je hoeft in principe geen zout toe te voegen aan dit gerecht, want de tofublokjes zijn al zout genoeg. Proef daarom eerst en breng indien nodig op smaak met wat extra zout.

Serveer als bijgerecht met warme rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *