Chinapeer groene mango salade met krokante kip

china peer groene mango op tokotheek
Hoe kwam ik nou op dit recept. Ik liep in de toko, zoals gewoonlijk en pakte een Chinese peer op.
Ik wou uitgaande van dit ingrediënt iets gaan maken. Eerst dacht ik, het wordt een smoothie, maar had hier eigenlijk weinig zin in. Wou iets spectaculairs. Na mijn denktank flink aan het werk te hebben gezet, kwam ik op het idee om deze peer te gaan combineren met groene mango.
En whalla! Mijn Chinese peer groene mango salade met krokante kip was geboren. Deze salade heeft ongetwijfeld ‘the sweet, sour and spicy’ dressing nodig. Zonder de dressing gaat de groene mango wrang en zuur smaken, erg onaangenaam voor je smaakpapillen en voor je tandglazuur. Het is een heerlijke Aziatische salade geworden met een crispy krokantje van de gefrituurde kip. Goed te doen in de zomer als een licht voorgerecht.

china peer groene mango op tokotheek

Chinapeer groene mango salade met krokante kip
Totale bereiding: 45 minuten
4 personen

Ingrediënten dressing
2 teentjes knoflook
½ Madam Jeanette peper
duimgroot stukje gember
100 ml water
100 gram suiker
50 ml vissaus
sap van ¾ citroen

Ingrediënten salade
2 stuks Chinapeer
2 stuks groene mango
2 stuks winterpenen
2 volle eetlepels honing

Ingrediënten kip
300 gram kippendijenfilet
scheutje azijn
bloem
panko
3 eieren
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
olie om te frituren

Ingrediënten garnering
½ bosje korianderblaadjes

Bereidingswijze
Maak eerst de dressing. Snijd de knoflook en Madam Jeanette peper zeer fijn. Schil de gember en snijd deze ook zeer fijn. Doe in een steelpan het water en de suiker op zacht vuur tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur af en laat het geheel afkoelen. Voeg dan knoflook, peper, gember, vissaus en citroensap toe. De dressing moet qua smaak zoet, zuur en pittig smaken.

Snijd de Chinaperen, groene mango’s en winterpenen in julienne, doe ze in een ruime schaal en meng de honing erdoorheen.

Doe de kippendijenfilets in een vergiet en was deze onder stromend lauw water met een scheutje azijn. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

Klop de eieren in een kom. Zet separaat een bord met bloem en panko klaar. Doe zowel in de bloem als panko wat zout en versgemalen zwarte peper.

Dompel de kip eerst in de bloem, hierna door het ei en vervolgens door de panko. Zorg ervoor dat de kip goed is bedekt met panko.

Verhit voldoende olie in een pan. Frituur de kip aan beide zijden mooi goudbruin en gaar. Laat de kip uitlekken op keukenpapier. Als het een beetje is afgekoeld, snijd dan de kip in hapklare stukjes.

Hak de koriander grof. Verdeel het Chinaperen-groene mango’s-winterpenen mengsel over 4 borden. Doe er de gebakken kip bovenop, garneer met koriander en schenk royaal de dressing eroverheen.

Optioneel: je kunt 1 groene paprika en 1 rode uiteraard ook in julienne gesneden toevoegen aan de salade. Het zal de salade nog mooiere kleuren geven en visueel nog aantrekkelijker maken. Ook verse munt is een aanrader, kun je in combinatie met koriander gebruiken voor de garnering. Gooi jouw creativiteit erop los!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *